Volledig scherm
PREMIUM
© Wilma van der Maten

Pakistan vakantieland? Ja, echt waar!

Pakistan is door het tijdschrift Forbes uitgeroepen tot een van de top 10-reisbestemmingen die je in 2019 moet bezoeken. Het blad roemt de mooie berggebieden, de rijke cultuur en de enorme gastvrijheid. Maar hoe veilig is het land, vooral bekend vanwege bomaanslagen, voor westerse toeristen?

In de Hunza-vallei in de Himalaya halen boeren de winteroogst van hun akkertjes. Omzoomd door witte bergpieken en een strakblauwe lucht lijkt dit landschap op Zwitserland. De regio Gilgit-Baltistan, met de hoogste besneeuwde bergtoppen van de wereld, staat niet alleen bekend als de mooiste streek van de islamitische republiek, maar ook als de meest vredelievende. ,,Wij hebben in de vallei niet eens een gevangenis'', vertelt een lachende prins Abbas.

  1. GGD-verpleegkundige Eindhoven over reisvaccinaties: ‘Die prikjes kan ik slapend, terwijl ik op mijn hoofd sta!’
    PREMIUM

    GGD-verpleeg­kun­di­ge Eindhoven over reisvacci­na­ties: ‘Die prikjes kan ik slapend, terwijl ik op mijn hoofd sta!’

    EINDHOVEN - Nee, lopende bandwerk is het niet bepaald. Iedere bezoeker van het spreekuur Reisvaccinaties krijgt bij de GGD in Eindhoven een persoonlijk gesprek. ,,We willen precies weten waar iemand heen gaat, wat zijn eventuele ziektegeschiedenis is, welke medicijnen hij slikt, waarvoor hij al is ingeënt. Dat is net zo belangrijk als de vaccinatie zelf", zegt Annemarie Rouw-Zuidema (56) uit Geldrop, een van de verpleegkundigen die de reizigersspreekuren draait.