Zo bespaar je op je online hotelboeking
Vooral online vliegen de hotelaanbiedingen je om de oren. Met deze zes tips & tricks ben je ook écht zeker dat je de goedkoopste kamer in de wacht sleept.
1. Check een paar metazoekmachines
De allergoedkoopste prijs? Die vind je enkel via een metazoekmachine, een platform dat verschillende sites tegelijkertijd vergelijkt. Onmisbaar is www.hotelscombined.com, dat meer dan honderd boekingssites omvat. De website garandeert je bovendien de terugbetaling van het prijsverschil als je een bepaald hotel ergens anders nog goedkoper vindt. Combineer het met www.geniustravel.com/nl/hotels en www.trivago.nl, en je hebt een mooie vergelijkingsbasis.
2. Boek tijdens soft openings
Overal ter wereld openen in een hels tempo nieuwe hotels. Om klanten aan te trekken gebeurt dat met een ‘soft opening’, dat wil zeggen veel lagere prijzen in de eerste paar weken of maanden na de opening. Misschien werken niet alle faciliteiten (zoals het wellnesscentrum) al, maar in ruil krijg je wel een topprijs.
Hoe je die soft openings te weten komt? Probeer voor luxehotels www.lemiami.com/blog/master-list-2018-worldwide-hotel-openings. Of googel ‘new hotel openings 2018’ in de stad waar je een hotel zoekt.
3. Annuleer 48 uur voor vertrek en boek iets anders
Heel wat boekingsites bieden je de mogelijkheid om tot 24 of 48 uur voor je verblijf gratis je boeking te annuleren. Maak eerst zo’n boeking met annuleringsmogelijkheid en check dan nog eens 48 uur voor je verblijf de kamerprijs. Je staat ervan versteld hoe hotels soms lastminute in prijs kunnen zakken, omdat er nog veel kamers niet bezet zijn. Maak dan een nieuwe boeking, annuleer gratis je vorige en steek het prijsverschil in je zak!
4. Pik de annulering van een ander op met een fikse korting
Niet elke reiziger boekt met annuleringsmogelijkheid, maar moet toch zijn boeking om één of andere reden annuleren. Om een deel van hun geld terug te krijgen, verkopen die reizigers hun boeking dus met een fikse korting via gespecialiseerde websites. Zo kun je kamers in de wacht slepen met 30 tot 40 procent korting. Surf naar www.roomertravel.com en www.cancelon.com, en zoek via de database op locatie en sterrenniveau.
5. Vergeet de touroperators niet
Nogal wat onlinefanaten vergeten dat de klassieke touroperators heel aantrekkelijke prijzen bieden. De concurrentie is momenteel zo hevig dat je bijna altijd een kortingformule op hun website vindt, in het genre ‘3 nachten boeken + 1 gratis’. Ook voor dichtbij-hotels voor de hele familie in Duitsland, België en Frankrijk kun je daar je voordeel mee doen. De korting geldt ook vaak voor de halfpensionformule, ideaal als je met de kinderen op reis gaat.
6. Laat het ontbijt in een stadshotel vallen
Bespaar niet op de kwaliteit van je kamer, maar wel op een duur hotelontbijt. In cityhotels worden vaak woekerprijzen gevraagd, tot 25 euro per persoon! In een stad vind je op een paar meter afstand van je hotel tal van ontbijtmogelijkheden in cafés of broodjeszaken. Daardoor kun je met zijn tweetjes direct geld besparen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
PREMIUM
Gerard en Maria wachten nog steeds op geld voor geannuleerde coronatickets
Gerard en Maria Kiers wachten al ruim anderhalf jaar op hun geld voor tickets van een KLM-vlucht die ze bij D-reizen hadden geboekt en die vanwege corona werd geschrapt. Een rechterlijke uitspraak biedt ze een sprankje hoop op teruggave van een deel van het geld. -
Reiswinkel Prijsvrij moet ton betalen aan onlinemarketingbedrijf
Reiswinkel Prijsvrij moet meer dan een ton betalen aan Tradetracker, een onlinemarketingbedrijf. Prijsvrij, dat eerder winkels van D-Reizen overnam, weigert facturen te betalen, omdat reizen als gevolg van corona werden geannuleerd. De rechter vindt dat onterecht en sommeert Prijsvrij de rekeningen alsnog te voldoen. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
PREMIUM
Corona is voorbij, maar het tijdslot is een blijvertje: ‘Geen file bij de kassa’
Dagje uit? Corona mag dan zo goed als verdwenen zijn, de tijdssloten waarmee je een bezoek aan een park of museum reserveert lijken een blijvertje te zijn. ,,Voor zowel de bezoekers als het bedrijf heeft dit voordelen.”
-
PREMIUMToerismecijfers
Onzekerheid heerst in toerismebranche: ‘Duitsers zijn terughoudend’
Er komen dit jaar weer veel meer toeristen naar Nederland dan in coronajaar 2021. Maar volgens toerismebureau NBTC zijn het er nog lang niet zoveel als in topjaar 2019. Vooral Nederlanders, Duitsers en Amerikanen laten het afweten, onder meer door de oorlog in Oekraïne, stijgende prijzen en na-ijlende corona-angst. -
Consumentenbond: Website van reisbranche met reisadviezen verwarrend
De nieuwe website reisadvies.nu, een initiatief van een groep reisondernemingen, is verwarrend voor reizigers en schetst een te rooskleurig beeld, vindt de Consumentenbond. De bond heeft zijn zorgen geuit bij de toezichthouder ACM. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden?