Volledig scherm
© Bert Jansen

Aanvraag uitbreiding varkenshouderij legt standpunten Reuselse politiek bloot

REUSEL-DE MIERDEN - Aan de behandeling van de vergunningsaanvraag voor uitbreiding van een intensieve veehouderij aan de Meirweg in Lage Mierde was dinsdag af te lezen hoe de Reuselse politiek denkt over de stallenstop. Die kondigde ze in april af om de toename van het aantal varkens een halt toe te roepen. Varkenshouderij Oud Meir diende al in december 2014 een aanvraag in voor het vergroten van het agrarisch bouwvlak.

Het doel: 1.200 vierkante meter meer bebouwing voor intensieve veehouderij en 1.100 varkens erbij.

Bestemmingsplan
Omdat voor die plannen het bestemmingsplan gewijzigd moet worden, is een verklaring van geen bedenkingen (vvgb) van de gemeenteraad nodig. Het college stelde voor de vvgb te weigeren.

De advocaat van de varkenshouder verweet de gemeente zijn cliënt twee jaar aan het lijntje te hebben gehouden. Wethouder Cees van de Ven ontkende, maar erkende dat de communicatie over doorlooptijd richting aanvragers beter moet.

Beleid
Partij Samenwerking liet zich overtuigen door de antwoorden van de wethouder dat van overgangsrecht hier geen sprake is en dat het huidige beleid geldt. Daarmee lijkt een meerderheid in de komende raadsvergadering tegen de vvgb te gaan stemmen.

Kempen