Volledig scherm
Groot gezin

Auteur Ad Rooms geeft lezing in Reusel over grote gezinnen

REUSEL - Ad Rooms geeft namens de Heemkunde Werkgroep Reusel op dinsdag 11 oktober een lezing over grote gezinnen. Hij begint zijn relaas op Groeneweg 1a om 20.00 uur.

Rooms is journalist, auteur en spreker. Hij verdiepte zich in alles wat met grote gezinnen te maken heeft en schreef er een boek over (Gezin XXL). Met grote gezinnen worden huishoudens van minimaal 8 tot 28 kinderen bedoeld.

De lezing geeft duidelijkheid over de geschiedenis van veel grote gezinnen. Rooms gaat in op wat er aan tafel afspeelde, of de gezinsleden elkaars kleding droegen en hoe de buitenwacht op een dergelijk groot gezin reageerde.

De toegang tot de voordracht is gratis.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen