Volledig scherm

Bouwstop geëist van woning bij café De Klok in Reusel

REUSEL - Een overbuurvrouw van eetcafé De Klok in Reusel wil dat de bouw van een bedrijfswoning bij het café wordt stilgelegd. De zaak diende donderdag voor de Raad van State in Den Haag.

Een bewoonster van De Hoek in Reusel eist voor de Raad van State stillegging van de bouw van een bedrijfswoning bij eetcafé De Klok in die straat. Daar werd een nieuw horecapand gebouwd dat in maart vorig jaar door de Reuselse horecaondernemer A. de Bruijn werd geopend.

Het eisen van een bouwstop voor het eetcafé heeft geen zin meer, maar van de bedrijfswoning is alleen de begane grondvloer nog maar gelegd, zegt overbuurvrouw J. de Bont.

Op de achtergrond speelt een hardnekkig burenconflict. "Het zijn heel oude koeien die uit de sloot worden gehaald", zegt De Bruijns raadsman J. van Groningen. De Bont vreest voor overlast van het eetcafé en voor parkeeroverlast. Zij zegt ook last te hebben van de hoefsmederij die De Bruijn aan De Hoek exploiteert.

Shock

De gemeente Reusel-De Mierden stelt dat eetcafé De Klok er al jaren zit en dat het pand alleen maar is vernieuwd maar niet uitgebreid. De bedrijfswoning en het eetcafé zaten vroeger in één gebouw, maar de woning komt nu vrij te staan. "Ik was gewoon in shock toen ze met bouwen begonnen", zegt De Bont.

Voorzieningenrechter Th. van Sloten neemt binnen enkele weken een besluit.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement