Volledig scherm

Buurt Reusel verdenkt hangjongeren van brandstichting beuk

REUSEL - De beuk in het Reuselse Van der Weepark die zaterdagochtend vroeg in brand werd gestoken, is twee keer eerder doelwit geweest van brandstichting. Dat zeggen buurtbewoners. Een keer eerder moest de brandweer eraan te pas komen, het afgelopen jaar heeft een van de buurtbewoners uit de Kerkstraat zelf met emmers water de brand geblust.

Omwonenden weten niet wie de brand gesticht heeft, maar ze hebben wel gezien dat er tot vrijdagavond laat hangjongeren in het park zaten. „Ze zorgen vaker voor overlast, onder meer door vandalisme. Ze hebben bijvoorbeeld een van de lantaarnpalen in de straat vernield”, zo vertellen zij. „De politie weet ervan, maar doet er niks aan.”

Plastic
De boom in kwestie is ‘makkelijk’ in brand te steken, omdat de stam hol is er en er ruimte zit tussen de kern van de stam en de buitenkant. Dat maakt ook dat vuur lang kan blijven smeulen. Om de zuurstoftoevoer te stoppen is een deel van de stam nu in plastic gewikkeld. De boom is zo gehavend, dat hij een dezer dagen gekapt zal moeten worden.

In 2006 werd een andere boom in het park ook al het doelwit van brandstichting. Daarbij ging het om een veel grotere boom, de monumentale rode beuk die hier al bijna twee eeuwen staat. Men heeft de holle ruimtes aan de voet van deze rode beuk destijds ‘dichtgemetseld’, om herhaling te voorkomen.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Kempen