Volledig scherm
© Thinkstock

College Reusel heeft andere voorkeur voor indeling streekomroep

REUSEL-DE MIERDEN - Hoe moet de indeling van een nieuwe streekomroep eruitzien? B en W van Reusel-De Mierden hebben een andere voorkeur dan de overkoepelende organisatie van lokale omroepen.

Liever niet één grote streekomroep, die de hele regio Eindhoven met ruim 544.000 inwoners bedient. Het college van Reusel-De Mierden geeft de voorkeur aan de kleinschaliger variant, waarin naast de lokale omroepen van de vijf Kempengemeenten ook die van Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre samengaan. Maar zonder Eindhoven en enkele gemeenten ten noordoosten daarvan dus.

Het college heeft een zienswijze met die strekking ingediend bij de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). Die stichting behartigt de collectieve belangen van lokale omroepen die zich omvormen tot een streekomroep.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen