Volledig scherm
© StockExchange

Curator claimt 3 miljoen euro van tandarts die 'er een zootje van maakte' in Reusel

REUSEL - Hij wordt er emotioneel van. Wil eigenlijk ook niet in het ED. „Meneer”, zegt tandarts Theo Ausems uit Reusel, „ik heb slapeloze nachten gehad.” Ausems moest vier jaar geleden aanzien hoe zijn praktijk, die hij in vier decennia had opgebouwd, in amper drie jaar failliet ging.

Curator Stijn Hoppenbrouwers van advocatenkantoor Holla uit Eindhoven heeft Ausems’ opvolger Marc Cramm (50) recent aansprakelijk gesteld. De jurist claimt maar liefst drie miljoen euro, ofwel de schuldenlast die na het bankroet overbleef. Dat zijn schulden die zijn achtergebleven na het faillissement van praktijken in Reusel, Echt en Schimmert én een tandtechnisch laboratorium in die laatste plaats. De Vlaamse tandarts Cramm moet zijn verweer uiterlijk volgende week indienen bij de rechtbank in Den Bosch.

Klachten
Voormalige patiënten klagen veelal anoniem over de kwaliteit van het geleverde werk door Frontaal, zoals de praktijk in de drie plaatsen heette. Zo vielen bij een vijfjarige kleuter uit Reusel vullingen uit de kiezen, vertelt zijn moeder. Ook werden röntgenfoto’s verwisseld en implantaten gedeclareerd, maar nooit geplaatst.

Een voormalige werkneemster van Frontaal hekelt de gang van zaken. Veel wil ze er niet over kwijt. „Maar ik denk, of ik hoop, dat uiteindelijk boontje om zijn loontje komt”, zegt ze.

Lees vrijdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

Kempen