Volledig scherm
Het gemeentehuis van Reusel-De Mierden. foto Bert Jansen

Discussie over bezuiniging op onderhoud wegen in Reusel

REUSEL-DE MIERDEN - Een bezuinigingsmaatregel op onderhoud van groen en wegen was het grootste discussiepunt in de behandeling van de begroting van Reusel-De Mierden dinsdagavond. Een bezuiniging op het beheer en onderhoud van openbaar groen en wegen moet volgens de begroting van Reusel-De Mierden in 2017 217.000 euro opleveren.

Niet alle fracties waren nog even gelukkig met die voorgenomen maatregel.

PvdA opperde in haar beschouwingen dat die bezuinigingsopdracht haar niet meer reëel leek. Partij Samenwerking pleitte voor het visueel aantrekkelijker maken van de toegangswegen richting de dorpscentra.

Wethouder Cees van de Ven vroeg de fracties de rust te bewaren en te wachten tot in 2018 de evaluatie van het groenbeleidsplan op de agenda staat. De VVD was het met de wethouder eens. "We hebben in het verleden keuzes gemaakt. We voelen er meer voor om de wethouder zijn traject te laten uitlopen dan om nu het hele beleid om te gooien."

De toezegging van Van de Ven dat gemakkelijke (lees: budgetneutrale) verfraaiingen in de openbare ruimte wel mogelijk zijn, stemde Samenwerking tevreden. Een amendement van PvdA om die bezuinigingsmaatregel te schrappen, haalde het dan ook niet.

Kempen