Volledig scherm
De Reuselse wethouder Peter van de Noort. © Kees Martens

Elke kern van Reusel-De Mierden krijgt eigen ambtenaar

REUSEL-DE MIERDEN - De gemeente Reusel-De Mierden gaat een deel van de eigen medewerkers inzetten als dorpsambassadeur. Daardoor moet de communicatie met de burger verbeterd worden.

De ambassadeurs kunnen nog niet gepresenteerd worden. Wethouder Peter van de Noort: ,,We zijn nog bezig om het doel wat scherper te formuleren en we zijn nog in gesprek met de kandidaten.”

In de commissie Inwoners, waar Van de Noort zijn plannen uit de doeken deed, zijn nog wel de nodige vragen over het plan. Vooral de PvdA is kritisch; Fiona Bijl vraagt zich af of de inzet van de ambassadeurs niet ten koste gaat van de inzet op het gemeentehuis. Ook is ze bezorgd of er geen dubbeling met de dorpsraden ontstaat. Volgens Van de Noort is nog niet precies duidelijk hoe de ambassadeurs gaan werken.

Brug
Het idee komt volgens de wethouder voort uit het project Samen Doen van Reusel-De Mierden. Dat de dorpsraden worden betrokken bij het formuleren van de opdracht vindt hij vanzelfsprekend. ,,Maar niet in elke kern is een dorpsraad”, zegt hij. (Reusel heeft er geen, red.)

,,De dorpsraden functioneren ook niet overal hetzelfde. We verwachten dat de nieuwe ambassadeurs een brug kunnen slaan met de inwoners. Daarom is het belangrijk dat ze het vermogen hebben om te verbinden. Daarnaast kunnen ze op het gemeentehuis een regiefunctie krijgen als er voor het betreffende dorp iets uitgewerkt moet worden.”

Van de Noort verwacht in de loop van dit jaar de ambassadeurs te kunnen presenteren. Hij gaat uit van één ambassadeur per kern.

Kempen