Volledig scherm
Pedro Peijs.

Fotograaf Pedro Peijs uit Lage Mierde gaat voor de dubbel

LAGE MIERDE - Die ene toevalstreffer en dat andere perfecte plaatje. Op de expositie van fotoclub AFC uit Reusel, laten de leden komend weekend hun mooiste werk van het afgelopen jaar zien.

Het afgelopen jaar won hij en dit jaar investeerde hij ook weer de nodige uurtjes voor een nieuw perfect plaatje. ,,Deze keer was ik erop gebrand om een foto in de storm te maken. Ik heb nauwlettend de weerberichten gevolgd en toe er zwaar weer aangekondigd werd, ben ik naar Scheveningen gegaan. Met de vuurtoren als decorstuk bij de zee, kon ik mijn mooiste plaatje schieten. Het is een van de foto's die ik dit jaar voor de tentoonstelling aanlever.”

Pedro Peijs (58) uit Lage Mierde doet alles voor het perfecte plaatje. Hij is een van de elf deelnemers van de jaarlijkse expositie van de Amateur Fotoclub Reusel (AFC). De expositie vindt komend weekend plaats in de Kei in Reusel.

Prijzen

Bij de tentoonstelling, die voor het publiek gratis toegankelijk is, kan elke bezoeker de drie mooiste werken nomineren. Daaruit wordt uiteindelijk de dagwinnaar gekozen. Naast de individuele foto's zijn er ook prijzen voor de beste serie. Op dit onderdeel werd Peijs afgelopen jaar derde en de twee voorgaande jaren won hij ze.

,,Er zijn veel aspecten die een rol spelen om de foto top te krijgen,” legt hij uit. ,,Natuurlijk moet je hét moment hebben en daarbij ook het juiste licht en de goede compositie. De winnende foto van vorig jaar kwam min of meer bij toeval tot stand. We waren voor een nacht in Thorn en bij een avondwandeling begon het te regenen. Ik had maar een klein toestel bij me, maar door het licht van de straatlantaarns, in combinatie met de glinstering van de regen, ontstond een mooi effect.”

Vader

Peijs werd jaren terug op het spoor van de fotografie gezet toen hij een oude blackboxcamera vond die van zijn vader was geweest. ,,Die had zelf nooit geen tijd gevonden om foto's te maken,” legt hij uit. ,,Ik begon gewoon wat te knippen en merkte dat ik het leuk vond. Toch duurde het nog jaren voor ik een foto-opleiding ging volgen, nu vier jaar terug. Ik meldde me bij AFC in Reusel. Nu beoordelen we op twee keer per maand elkaars werk. Hierdoor blijf ik de uitdaging houden.”

De expositie van AFC is op zaterdag 13 januari van 14.00-22.00 uur en op zondag 14 januari van 10.00-17.00 uur in de Kei te Reusel. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement