Volledig scherm
Jan (links) en Thijs Daniëls nemen discotheek El Sombrero per 1 november over: "Dit konden we niet laten schieten." (archieffoto) © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Gebroeders Daniëls uit Bladel nemen discotheek 'Elsom' over: 'We konden dit echt niet niet laten schieten'

REUSEL - Discotheek El Sombrero krijgt per 1 november nieuwe eigenaren. De Bladelse broers Thijs en Jan Daniëls nemen de Reuselse uitgaanstent over van Harold Meulenbroeks. "Nu kunnen we écht gaan doen wat we graag willen."

Binnen drie weken hadden ze de deal rond. Jan is in zijn nopjes en kan niet wachten om te beginnen. "We konden dit echt niet niet laten schieten. De Elsom is een bekende uitgaansplek in dit land. Het wordt een mooie uitdaging."

Van een café (D'n Bel, Bladel) met een capaciteit van 90 man naar een uitgaanstent waar makkelijk 1700 man inpast. Dat verschilt nogal. "Thijs en ik vinden het allerleukst om grotere evenementen te organiseren. Dat doen wij hier jaarlijks met Bladel kermis, dan trekken we alles uit de kast."

Daarmee doelt de jongste van de twee broers op het boeken van artiesten, het ontwerpen van posters, het op orde maken van het beeld en geluid, het inzetten van sociale media en het regelen van vergunningen. "Kijk, in D'n Bel zit de kroeg gauw vol. Daar worden we beperkt in het organiseren van grotere evenementen. Binnenkort kunnen we ons daar wekelijks mee bezig gaan houden."

Quote

Binnenkort kunnen we ons wekelijks bezig houden met het organise­ren van grotere evenemen­ten

Jan Daniëls, mede-eigenaar D'n Bel en El Sombrero

Goed gevoel

De huidige eigenaar, Harold Meulenbroeks, runt de El Sombrero sinds 2000. Achttien jaar stond hij er aan het roer. "De mooiste herinnering? Poeh, dat durf ik niet te zeggen. Die zijn er namelijk te veel om op te noemen."

Hij kijkt dan ook met een goed gevoel terug op die periode. Zijn ouders richtten de uitgaanstent zo'n veertig jaar geleden op. "Het waren hectische jaren. Je bent aan het werk als andere mensen vrij zijn, hè. Veel hollen en stilstaan: zo omschrijf ik het denk ik op de juiste manier."

De Reuselnaar, die er wegens gezondheidsredenen een punt achter zet, draagt de nachtclub met een goed gevoel over aan 'de jongens'. "Ik heb het volste vertrouwen in Jan en Thijs. Het zijn joviale jongens uit de Kempen en hebben de nodige horeca-ervaring. Ik gun het ze."

Quote

Thijs en Jan zijn joviale jongens uit de Kempen en hebben de nodige horeca-ervaring. Ik gun het ze."

Huidig eigenaar Harold Meulenbroeks

Drukke periode

Inmiddels baten de Bladelnaren D'n Bel sinds maart 2012 uit. In die kroeg schuiven ze de komende periode een vaste medewerker naar voren. Thijs en Jan zien immers een drukke periode tegemoet. "We gaan nu plannen maken, ideeën bedenken, enzovoort. Bovendien willen wij in de weekenden altijd aanwezig zijn, om de Elsom een nieuw gezicht te geven."

Vanaf 1 november ligt de organisatie in hun handen. Zo staat in het weekend van 30 november en 1 december de eerste editie van het Elsom Winterfestival op de planning. Ook festival Elsom Open Air, dat sinds 2016 drie edities op de Wilgenspot in Reusel kende, blijft behouden. 

Of ze de naam 'Elsom' veranderen in de 'Belsom', weet Jan nog niet. "Haha, daar had ik nog niet aan gedacht. We nemen het in overweging", besluit hij met een knipoog. 

Volledig scherm
Discotheek El Sombrero. © Rene Manders
Volledig scherm
Harold Meulenbroeks, tot 1 november eigenaar van El Sombrero. © Ton van de Meulenhof
Volledig scherm
Café d'n Bel werd november 2017 door Fox Sports verkozen tot de leukste voetbalkroeg van Noord-Brabant. © Jean Pierre Reijnen
Volledig scherm
Er vonden sinds 2016 drie edities van Elsom Open Air plaats op de Wilgenspot in Reusel. © FotoMeulenhof