Volledig scherm
© Thinkstock

Geschiedenis Reusel komt aan bod tijdens natuurwandeling

REUSEL - Bij d'n Ouwe Brandtoren wordt zondag 6 november om 09.30 uur verzameld voor een natuurwandeling door Reusel-Zuid. De cultuurhistorische wandeling heeft een afstand van zes kilometer.

Gidsen van de Reuselse heemkundekring vertellen waar de Januskop voor staat, hoe de Grote Kei in Reusel terechtkwam en wat de verhalen achter de Grote- en Kleine Cirkel zijn. Ook geven ze informatie over de Reuselse natuur.

Op Burgemeester Willekenslaan 2 wordt er 's ochtends verzameld. Onderweg is er een rustplaats met koffie en thee. Meelopen kost niets.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen