Volledig scherm
Frank Bockting protesteert tegen de gemeente. foto Jurriaan Balke

Gevelprotest tegen gemeente Reusel

REUSEL - Wie door de Hondsbos in Reusel rijdt, kan het moeilijk ontgaan: Frank Bockting (44) is boos op de gemeente. 'Gemeentebestuur is maffia' heeft hij met grote, rode letters op de gevel van zijn huis geschilderd.

Met zijn in het oog springende publiciteitsactie protesteert Bockting tegen de dwangsommen waarmee hij naar eigen zeggen 'overspoeld werd' sinds hij het pand in 2002 kocht. Volgens Bockting werd hij aangevallen op 'kadastrale afwijkingen' op het perceel die ook al bestonden voordat hij eigenaar werd.

De lezing van gemeente Reusel-De Mierden is anders. "De heer Bockting heeft een geschil met zijn buren gekregen over een illegale poort en een te hoge heg", laat een woordvoerder weten. Omdat zij er onderling niet uitkwamen, dienden de buren een handhavingsverzoek bij de gemeente in. Daarbij constateerde de gemeente dat een poort van Bockting inderdaad zonder toestemming op gemeentelijke grond was geplaatst en de heg voor een verkeersgevaarlijke situatie kon zorgen. "Hiervoor hebben wij een last onder dwangsom opgelegd. Deze zaak speelt inmiddels meerdere jaren. De Raad van State heeft aangegeven dat de last onder dwangsom terecht is. De heg is inmiddels wel bijgeknipt maar de poort staat er nog steeds."

Volgens de woordvoerder heeft de gemeente diverse keren geprobeerd samen met Bockting een oplossing te vinden. Dat is niet gelukt. De gemeente ziet zich daarom genoodzaakt binnenkort zelf de poort te verwijderen."

Zelf woont Bockting overigens al jaren niet meer in zijn huis. Het pand werd door brand verwoest. Bockting, van beroep internationaal chauffeur, slaapt nu zeven dagen per week in zijn vrachtwagen. "Aan de Hondsbos wil en kan ik niet meer wonen, mijn privacy is daar weg."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement