Volledig scherm
Impressie nieuwe hart Reusel © Maarten School

Gevolgen Jumbo-overname voor centrumplan Reusel nog ongewis

REUSEL - Door de overname van EMTÉ moet Jumbo in Reusel haar winkelbestand aanpassen. Dat heeft mogelijk gevolgen voor het centrumplan van Reusel.

Als het aan gemeente Reusel-De Mierden ligt, gaat supermarkt Jumbo zich vestigen aan de zuidzijde van de Wilhelminalaan in Reusel, zodat daar een sterk en compact boodschappencentrum ontstaat. De gemeente heeft gesprekken hierover met de supermarktketen hervat. 

Concentratie

Die lagen even stil door de plannen van Jumbo en Coop om EMTÉ over te nemen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaalde dat Jumbo daardoor in Reusel een te hoge concentratie van Jumbo-winkels zou krijgen. De EMTÉ aan de Schoolstraat - op een steenworp afstand van de huidige Jumbo aan de Markt in Reusel - wordt daardoor namelijk ook aangepast aan de Jumbo-formule. Jumbo heeft daarop besloten de winkel aan de Markt in Reusel te verkopen en onder die voorwaarde stemde de ACM eind juni in met de overname.

Of de overname van EMTÉ en de uitspraak van de ACM gevolgen hebben voor het centrumplan van Reusel, is volgens een woordvoerder van de gemeente nog onduidelijk. „Met Jumbo zijn de gesprekken op een constructieve wijze hervat. De intentie van de gemeente is dat Jumbo zich vestigt aan de zuidzijde van de Markt. Jumbo neemt dit in overweging." Eind van dit jaar verwacht de gemeente meer duidelijkheid hierover te hebben.