Volledig scherm
© Thinkstock

Het is 'nu of nooit' voor glasvezel in het buitengebied van Reusel

REUSEL - Inwoners van het Reuselse buitengebied werden woensdagavond door het burgerinitiatief KempenGlas bijgepraat over de aanleg van glasvezel.

Nu of nooit
‘Nu of nooit’, dat was de bekende glasvezelboodschap die tijdens de bewonersbijeenkomst in Reusel meerdere malen doorklonk. Een van de aanwezigen in de zaal liet zijn ergernis over de trage voortgang van het glasvezelproject de vrije loop. ,,We moeten hier niet te lang over zeuren en zorgen dat we straks onder eigen houtje aan de gang kunnen.”

Uit de vragen en reacties uit de zaal was moeilijk op te maken of het merendeel de glasvezeloperatie wel of niet ziet zitten. Het ging vooral om kostenbesparende vragen. Zo vroeg een belanghebbende zich af waarom de drukriolering niet ook kan worden gebruikt voor de glasvezel.


KempenGlas
KempenGlas zet zich in om mensen uit het buitengebied in vijf gemeentes aan snel internet te helpen. Deze coöperatie is per gemeente opgesplitst in vijf afdelingen. Zo zijn bij ReuselGlas ongeveer 650 huishoudens betrokken. Mensen uit het buitengebied kunnen zich inschrijven. Voor dit lidmaatschap betalen particulieren 25 euro en bedrijven 121 euro.

Vrijdag wordt duidelijk waar de hoofdaders en zijtakken zullen liggen. Alleen voor de huishoudens die aansluiten op deze hoofdaders is een honderd procent deelname nodig. Inschrijven is mogelijk tot 27 november. Het doel is om in januari 2015 de financiering rond te hebben, zodat glasvezel eind volgend jaar kan worden opgeleverd.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement