Volledig scherm
Drieske in Hulsel

Hulsel behoudt dorpshuis

HULSEL - Woensdag 8 juni gaat de deur van dorpshuis Het Drieske weer van de knip. Door het vertrek van de vorige beheerders, Willem en Hynke Elsinga, leek er een einde te komen aan de enige horecavoorziening die Hulsel rijk is.

Met het aflopende huurcontract van de Elsinga’s leek er een probleem te ontstaan omdat er bij hun vertrek nog geen nieuwe exploitant was gevonden. Elsinga dreigde de gehele inventaris, incluis de tafels en de bar, mee te nemen als er niemand was die dat over wou nemen. Door ingrijpen van een Hulselse ondernemer, kon de gehele inboedel gered worden. Nu er weer een nieuwe huurder is gevonden, neemt die de gehele inboedel weer over.

Uitbaters
Vanaf woensdag worden Hanny en Tom Wittens, de eigenaren van het pand, ook weer de nieuwe uitbaters. Ze verwachten dit tijdelijk te gaan doen, omdat ze in verregaande onderhandeling zijn met een nieuwe huurder.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen