Volledig scherm
Kermisontbijt bij The Saloon in Reusel. © Twan Linders

Kermisontbijt traditie in Reusel

REUSEL - Het kermisontbijt op maandag is een traditie in Reusel. Enkele tientallen mensen spoelen om 10.00 uur 's morgens eieren en hamburgers weg met hun eerste pilsje van de dag.

„Het eerste pilsje is nooit lekker", declameert een van de bezoekers van disco-bar The Saloon. Aan de snelheid waarmee hij vervolgens zijn pilsje achterover giet, kun je concluderen dat dit niet zijn eerste van de dag is.

Het is 10.30 uur 's morgens, Reusel kermis. Enkele tientallen bikkels zijn na amper enkele uren slaap weer paraat voor het traditionele kermisontbijt van eieren en hamburgers. „Ik ben vannacht om half 4 thuisgekomen", zegt Christel van Kruysdijk (22) uit Hoogeloon. „En vanmorgen om 7 uur ging de wekker, ons mam." 

Het is vooral een traditie. „Hier vraag je een jaar van tevoren al vrij voor, want iedereen in de Kempen wil dan vrij zijn", legt Dominique van Limpt (23) uit Hapert uit.

Langzaam druppelen de kermisgangers binnen. Vanmiddag ziet het in de Wilhelminalaan zwart van de duizenden mensen. De provinciale weg N284 wordt er elk jaar speciaal voor afgezet.

Volledig scherm
In afwachting van de hamburgers bij het kermisontbijt in Reusel. © Twan Linders
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Kempen