Volledig scherm
De St. Jozefschool en het oude gemeentehuis in Reusel. © René Manders

Lastige stap van visie naar concrete aanpak zuidzijde Reusel

REUSEL-DE MIERDEN - Seniorenwoningen, psychogeriatrische verpleegplaatsen, een nieuw cultureel en ontmoetingscentrum en een groene long met pleinfunctie richting de Markt. Dat zijn de elementen die in Reusel het gebied ten zuiden van de Wilhelminalaan moeten gaan vullen.

Maar de bespreking van het plan van aanpak in de commissie Ruimte in Reusel-De Mierden maakte dinsdagavond duidelijk dat er nog veel onduidelijk is.

Over de bouw van seniorenwoningen is de gemeente in overleg met Woningstichting de Zaligheden. Op dit moment wordt gesproken over dertig sociale huurwoningen en dertien koopwoningen. Dat dit onderdeel nog af kan ketsen zat partij Samenwerking niet lekker. "De vage krijtlijnen rond de financiële haalbaarheid zijn niet duidelijker geworden", zei Cor van der Heijden.

Een ander essentieel onderdeel van het plan is de afwaardering van de Wilhelminalaan. Dan zou er een pleinfunctie met de Markt kunnen worden gecreëerd. Maar dat gaat niet van vandaag op morgen gebeuren, zei wethouder Cees van de Ven. "De provincie is bereid mee te denken over afwaardering, maar er zal nog heel wat water door de Reusel stromen voor er een concreet besluit ligt. Dan zal er eerst een alternatief voor die weg moeten komen."

Kempen