Volledig scherm
Mien Paridaans stopt als taxichauffeuse. © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Mien Paridaans stopt na 32 jaar als taxichauffeuse in Reusel

REUSEL-DE MIERDEN - Driekwart van de inwoners van Reusel en omliggende dorpen heeft ze in haar taxi gehad, schat Mien Paridaans (71). Na 32 jaar stopt de Reuselse als taxichauffeuse.

In het begin was het wennen, 's nachts rijden. "Ik had altijd een koud washandje in de auto om wakker te blijven" , zegt Paridaans. Eenmaal gewend trok de Reuselse standaard een nachtje door als ze zondagochtend rond half zes thuis kwam van haar nachtritten. "Ik heb niet veel slaap nodig."

Een begrip
In Reusel is Mien een begrip, al kent iedereen haar als Coppens, de achternaam van haar ex-man. "We zijn rond 1984 gescheiden, maar die naam raak ik niet meer kwijt", zegt ze laconiek. Ze heeft er geen moeite mee.

"Als we 's nachts na afloop met de chauffeurs een kop koffie dronken, kwamen de verhalen. We hebben veel gelachen", blikt Mien terug.

Zoals die keer dat ze een groep 's nachts nog naar discotheek Galgehoeve in Oud-Turnhout moest brengen. "Een meisje gaf over in de taxi. Dus ik stopte onderweg bij mij thuis om de auto schoon te maken", vertelt Mien. "Maar toen we weer verder wilden rijden, waren we dat meisje kwijt. Wij zoeken. Bleek ze hier beneden in mijn bed te liggen slapen."

Kempen