Volledig scherm
Motorongeluk Reusel. © Bert Jansen

Motorongeluk bij Wielewaal in Reusel, crosser zwaargewond

REUSEL - Op het crossterrein Wielewaal aan de Pikoreistraat in Reusel is zondagmiddag rond 15.00 uur een motorcrosser zwaargewond geraakt. De man maakte een sprong over een zandberg en kwam daarbij verkeerd terecht.

Zijn verwondingen waren ernstig. Hij had onder andere rug-, rib- en beenletsel. Daarvoor is hij met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg. In eerste instantie werd er ook een traumahelikopter opgeroepen, maar deze is niet geland.

Volledig scherm
Motorongeluk Reusel. © Bert Jansen
Volledig scherm
Motorongeluk Reusel. © Bert Jansen
 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen