Volledig scherm
Rien Mommersteeg is 60 jaar koorlid. © Jean Pierre Reijnen/fotomeulenhof

Na zestig jaar koorzang in Reusel jubileum met wrange bijsmaak

REUSEL - Zestig jaar is hij al lid van het Reusels gemengd koor.

Dat de jubileumdienst niet in het dorp wordt gehouden is voor Rien Mommersteeg (81) moeilijk te verteren. Als zaterdag 12 november de Krönungsmesse van Mozart wordt uitgevoerd door het Reusels Gemengd Koor, is Mommersteeg daar zeker bij. Zijn aanwezigheid is zelfs de aanleiding voor dit optreden: het is voor hem de viering van zijn diamanten koorjubileum.

Rien Mommersteeg deed in zijn zestig jaar bij het koor veel meer dan zingen alleen. "Samen met kapelaan Verhoeven waren we betrokken bij de bouw van De Kei. Het werd ons thuishonk. Het is dan ook bijzonder dat Verhoeven op 12 november één van onze gasten is."

Minder lovend is Mommersteeg over de rol van de huidige pastoor Van Roosmalen. "Wij zorgden ervoor dat diensten in de kerk ongelofelijke kerstvieringen werden. Nu zijn we gewoon door hem de kerk uitgezet. Hierdoor wordt de Krönungsmesse niet in Reusel gezongen, maar in de Sint-Jozefkerk in Arendonk.Het zingen is mijn alles en daarom is het niet te verteren dat we deze jubileumdienst nu niet in ons eigen Reusel kunnen houden."

Het optreden op 12 november start om 18.00 uur.

Kempen