Volledig scherm
Deel pand ingestort na plofkraak © Bert Jansen

Pand stort in na plofkraak op geldautomaat in Reusel: 'Gruwelijk geschrokken' (video)

REUSEL - Bij een plofkraak op een geldautomaat van de SNS Bank in de Kerkstraat in Reusel is een deel van het pand ingestort. Door de plofkraak bestond er een kans op verdere instorting, daarom is het pand volledig gestut. Op beelden is te zien dat de ravage groot is.

Een mevrouw vertelt dat ze vrijdagochtend rond vier uur een harde klap hoorde: ''Ik zat meteen rechtop in mijn bed. Niet veel later ging een auto er met piepende banden vandoor. Ik ben gruwelijk geschrokken''.

Explosief gebruikt
Buurtbewoners keken niet veel later naar buiten en zagen de brokstukken door de straat liggen. Volgens de politie zijn er geen gewonden zijn gevallen.

Het is nog onduidelijk of de daders geld hebben buitgemaakt. De recherche is bezig met een uitgebreid onderzoek. Ook de EOD kwam ter plaatse aangezien er een explosief is gebruikt bij de plofkraak. In hetzelfde pand zit opticien Oogwereld Holtman.

Ondertussen maken mensen zich zorgen of de geldautomaat nog wel terug komt. ''Dit is zeker een tegenslag voor het uitgaanspubliek'', zegt een man. ''Deze automaat is één van de twee geldautomaten in het dorp en staat dichtbij de horeca''.

Volledig scherm
Ravage bij daglicht
Volledig scherm
Bewoners hoorden een enorme knal © Bert Jansen
Bij een plofkraak op een geldautomaat van de SNS Bank in de Kerkstraat in Reusel is een deel van het pand ingestort.

Kempen