Volledig scherm
Prins Jurgen (r) met adjudant Dennis

Prins Jurgen van hoog naar laag bij De Peperbussen

HOOGE MIERDE/LAGE MIERDE - Met de installatie van Jurgen Wouters als prins Jurgen bij De Peperbussen vindt er kruisbestuiving tussen Hooge Mierde en Lage Mierde plaats. De geboren Haoiboer Wouters kwam vijf jaar geleden in Lage Mierde wonen.

Dat juist hij benaderd werd voor prins was voor hem net zo verrassend als voor zijn dorpsgenoten.

Verhuizing
"Ik ken het carnavallen natuurlijk vanuit Hooge Mierde. Meestal gingen we daar met de vrienden op stap. Na enkele tussenjaren in Tilburg zie ik hier in Lage Mierde dezelfde sfeer. Vriendengroepen en buurtschappen die samen in de optocht lopen en daarna op stap gaan."

Jurgen, die het stappen in Lage Mierde ook meemaakte achter de tap bij zijn schoonvader in 't Clubke en bij de Nacht voor Oranje, was wel positief verrast. "Toen ze me vroegen, hoefde ik niet lang na te denken. Ik verwacht de gezellige sfeer van de afgelopen jaren ook dit jaar terug te zien."

Broer
Omdat het bij de Peperbussen gebruikelijk is dat de prins zelf zijn adjudant kiest, hoefde Jurgen daar niet lang over na te denken. "Mijn broer Dennis heeft dezelfde weg afgelegd als ik. Nadat hij in Hooge Mierde vertrok, woonde hij enkele jaren in de stad, om daarna in Lage Mierde te komen wonen. Ik weet dat we samen weinig woorden nodig hebben om elkaar te begrijpen, dus dat is makkelijk."

Jurgen, die in het dagelijkse leven werkt als teamleider sociaal domein bij de gemeente Breda, verwacht dat zijn sociale kennis en ervaring hem nu goed van pas gaan komen. "Carnaval is een volksfeest, het is voor iedereen. Ongeacht beroep, leeftijd of wat dan ook. In Lage Mierde feesten we samen. Met ons nieuwe motto maken we nog een knipoog naar Hooge en Lage Mierde: Hôôg of Lêêg, springen zulde!"

Kempen