Volledig scherm
© Martin Ommering

'Restafval Reusel toe naar landelijk minimumrecord'

REUSEL-DE MIERDEN - Twintig kilogram restafval per inwoner per jaar. Afgaande op de inzamelgegevens van april 2015 tot en met april 2016 werken de inwoners van Reusel-De Mierden naar die hoeveelheid restafval toe.

Volgens de gemeente zou ze daarmee het landelijke minimumrecord van aan huis opgehaald restafval hebben.

Na een succesvolle pilot in Hulsel besloot het gemeentebestuur van Reusel-De Mierden in april 2015 de grijze kliko van 140 liter te vervangen door een tariefzak van 30 liter. "We zagen hier een goede prikkel om afvalscheiding te stimuleren", zegt wethouder Cees van de Ven van Reusel-De Mierden. "Maar dat onze inwoners zo'n mooi resultaat hebben behaald, overstijgt onze verwachtingen." In 2012 bedroeg de hoeveelheid restafval per inwoner nog 99 kilogram.

Van de Ven: "We zijn erg benieuwd waar de teller eind dit jaar op zal staan."

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Kempen