Volledig scherm

Subsidie muzikale vorming Reusel-De Mierden binnen budget

REUSEL-DE MIERDEN - Een bedrag van ruim 36.000 euro heeft Reusel-De Mierden in het schooljaar 2014/2015 uitbetaald aan subsidie voor muzikale en culturele vorming. Dat is ruim minder dan het beschikbare budget van 88.000 euro.

De raad ging daarom deze week akkoord met een verlaging van het subsidieplafond naar 60.000 euro.

Vanaf schooljaar 2014/2015 geeft de gemeente subsidie aan individuele leerlingen, niet meer aan de instanties die het onderwijs verzorgen. In het eerste jaar vroegen 123 leerlingen subsidie aan. Ze konden 50 procent van de kosten van één activiteit vergoed krijgen met een maximum van 370 euro.

De regeling is dit schooljaar op een paar punten aangepast. Leerlingen kunnen nu voor maximaal twee activiteiten subsidie aanvragen. De financiële uitgangspunten veranderen niet.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen