Volledig scherm
Erwin Das en zijn vriendin Sylvia wonen in de kerk van Hulsel. © FotoMeulenhof

Te koop voor bijna 1,2 miljoen euro: super-de-luxe kerk in Hulsel

HULSEL - Een grondige verbouwing tot woonhuis is amper achter de rug of eigenaar Erwin Das en zijn vriendin hebben de kerk in Hulsel al in de verkoop gezet. Prijsindicatie: bijna 1,2 miljoen euro.

De kerk in Hulsel staat alweer te koop, een halfjaar nadat Eerselnaar Erwin Das er is gaan wonen met zijn vriendin Sylvia en zijn dochters Emmie en Evi uit een eerdere relatie. Vollenbroek Makelaars in Eindhoven heeft een promotiefilmpje op Facebook gezet waarin de tot woning omgebouwde kerk als 'een geschenk uit de hemel' wordt aangeprezen. Op de website van de makelaar staat het voormalige gebedshuis vermeld als stille verkoop. Een medewerkster bevestigt dat het 'bijzonder object omgebouwd tot super-de-luxe afgewerkte woning' in de Kempen inderdaad de kerk van Hulsel betreft. Prijsindicatie: 1.195.000 euro.

Dat is heel wat meer dan de 290.000 euro die de eigenaar van het Duizelse bouwbedrijf Das Bouw en zijn vriendin een jaar geleden volgens het kadaster betaalden voor het rijksmonument. Maar de kerk heeft daarna dan ook een grondige verbouwing ondergaan. 

Grondige verbouwing
120 kuub puin werd afgevoerd, de binnenwanden en het koepelvormige plafond boven het priesterkoor gewit. De buitenkant van de kerk bleef nagenoeg hetzelfde, weliswaar met een zwembad in de tuin. Van binnen herinnerden de glas-in-loodramen, wijwaterbakjes en de authentieke deuren van de biechtstoelen nog aan het verleden van het pand. Maar die elementen werden gecombineerd met een strak en modern interieur, zoals een robuuste houten trap. Een tussenvloer zorgde voor een bovenverdieping en demping van de galmende akoestiek.

Eerder lieten de nieuwe bewoners van de Hulselse kerk al doorschemeren dat dit voor hen een 'project' was voor de 'middellange termijn'. De kerk is nu in de stille verkoop gezet om te kijken of er gegadigden zijn. Das wil geen commentaar geven.

Kempen