Volledig scherm
De tijd dringt voor baby Miguel. © Harrie Wenting

Tijd dringt voor baby Miguel

ARENDONK - Miguel, het drie maanden oude zoontje van Michael Lu (33) en Lieveke de Kort (31), is geboren met een ernstige oogafwijking waardoor hij niet kan zien. De enige mogelijkheid om zijn ouders ooit te kunnen zien, is een operatie in de VS waar kunst-hoornvlies geplaatst wordt. Maar de kosten (in totaal 110.000 euro) moeten Michael en Lieveke zelf betalen.

Met een crowdfunding willen ze geld bijeen krijgen, maar de tijd dringt. "Als de operatie niet binnen een half jaar wordt uitgevoerd, kan de schade onherstelbaar zijn," zegt Lieveke, terwijl ze haar tranen weg probeert te duwen.

De toekomst lachte tot voor kort de twee nog tegemoet. Hij uit Reusel, zij uit Middelbeers, ze ontmoetten elkaar twee jaar terug op de Reuselse kermis. Binnen een half jaar woonden ze samen, waarna ze uitkeken naar een grotere woning: die vonden ze net over de Reuselse grens, in Arendonk. De verhuisdozen waren nauwelijks uitgepakt toen hun eerste kindje zich aandiende, maar waar een roze wolk verwacht werd, kwamen er donkere wolken. Van de bevalling in het MMC in Veldhoven en vooral de momenten kort daarna, herinneren ze nog elke minuut.

Lieveke: "Er was al meteen ‘iets’ geconstateerd aan de ogen van Miguel, maar omdat hij die niet opende, konden ze het niet goed bekijken. Zo werden we naar huis gestuurd om een week later terug te komen, maar dat voelde niet goed."

Rollercoaster

Vader Michael, metaalarbeider van beroep, vult Lieveke aan. "Daarna kwamen we terecht in een rollercoaster en de term Sclero cornea viel. Iets wat maar bij twee kindjes per jaar voorkomt. We consulteerden diverse artsen, zowel oog- als kinderartsen en zowel in Nederland als in België. Aanvankelijk hadden we de hoop dat een kleine ingreep iets op kon lossen, maar na nader onderzoek kwam er slechts één uitweg in beeld. In de Verenigde Staten heeft professor James Aquavella succesvolle ervaringen om kunststof hoornvlies te gebruiken (de Boston Kro methode). Hier hebben we nu onze hoop op gericht, maar we moeten dat wel kunnen betalen.”

"Ik ben echt nergens anders mee bezig,” zegt Lieveke. "Ik hoop dat het lukt en dat hij ons ooit kan zien, ik moet er niet aan denken als dat niet kan,” vult Michael aan. Terwijl de ouders het verhaal vertellen, ligt baby Miguel onrustig in zijn Maxi-Cosi. Hij reageert op elk geluidje, maar waar je een heldere blik verwacht is enkel het wit van zijn oogbol te zien.

Doneren kan via deze website. Bankrekeningnummer: NL75ABNA0253770513, tnv L. de Kort.

Meer info is te verkrijgen via e-mail (lj129@hotmail.com) of telefonisch: 06-19711312.

Volledig scherm
Miguel. © ED
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement