Subsidies mogen niet opgepot worden, aldus een nieuwe regel in Reusel-De Mierden.
Volledig scherm
Subsidies mogen niet opgepot worden, aldus een nieuwe regel in Reusel-De Mierden. © GinoPress B.V.

Verenigingen Reusel mogen subsidies niet oppotten

REUSEL-DE MIERDEN Door verenigingen opgepotte subsidies worden teruggevorderd als de gesubsidieerde activiteiten stoppen. Dat staat in de nieuwe subsidieverordening van Reusel-De Mierden.

Die werd donderdag in de raad vastgesteld. David Geysen (VVD) merkte op dat de gemeente erop moet letten dat verenigingen niet in liquiditeitsproblemen komen als het gevormd vermogen moet worden terugbetaald. 

De discussie over de nieuwe subsidieverordening gaf Christ van Eijk (CDA) munitie om collega-raadsleden Geysen (VVD) en Marc Lauwers (Samenwerking) op de korrel te nemen. ,,Er zijn raadsleden die meestemmen over de subsidieverordening en die tegelijk penningmeester zijn van een vereniging”, stelde hij.

Geen subsidie

Lauwers, penningmeester van Stibex, reageerde als door een wesp gestoken. Hij verweerde zich door erop te wijzen dat de stichting die cultuur- en sportfaciliteiten in Reusel-De Mierden beheert en exploiteert geen subsidie krijgt, maar een vergoeding voor de taken die ze uitvoert. „Mijn activiteiten voor Stibex staan hier helemaal los van.” Lauwers wees op de geloofsbrieven die hij bij zijn benoeming tot raadslid heeft ingeleverd en waaruit precies valt op te maken wat hij wel en niet bij Stibex doet.

Daarmee was de discussie ten einde en werd de verordening vastgesteld.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement