Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Voertuig in beslag genomen in Reusel tijdens handhavingsactie

REUSEL - In de nacht van zaterdag op zondag is tijdens een handhavingsactie een voertuig in beslag genomen in Reusel waarvan de eigenaar nog een groot bedrag aan bekeuringen open had staan.

Zo'n 60 buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van verschillende Brabantse gemeenten, politie, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten deden dit weekeinde mee aan de handhavingsactie. Er vonden onder meer voertuigcontroles plaats op de binnenwegen in het grensgebied met België. Daarnaast werd er in het buitengebied gecontroleerd op onder meer afvaldumpingen, loslopende honden en het vliegen met drones. Er werden zo'n 40 afvaldumpingen gecontateerd, van snoei- tot hennepafval.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen