Volledig scherm
Harrie Nuijten © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Waarnemend burgemeester Reusel-De Mierden: Kleine gemeenten houden het niet vol

REUSEL-DE MIERDEN - Harrie Nuijten kijkt terug en vooruit na een bij vlagen turbulent jaar als waarnemend burgemeester in Reusel-De Mierden.

Enerverend. Zo omschrijft Harrie Nuijten (67) uit Alphen het afgelopen jaar als waarnemend burgemeester van de gemeente. Begin januari stopt hij. "Ik ben elke dag met veel plezier deze kant op gereden, maar ik kan niet ontkennen dat er een periode is geweest waarop het wat enerverend was."

Reuselnaren zouden best wat meer trots mogen uitstralen, meent Nuijten. "Men is te bescheiden, doet zichzelf tekort. Als je kijkt naar de Winterfeesten, waar 350 vrijwilligers een initiatief verwezenlijken, mag je trots zijn. Ook het gemeentebestuur zou meer mogen uitdragen dat het hier goed toeven is."

Nuijten roemt de gemeenschapszin en mooie identiteit van het dorp. Maar heeft Reusel-De Mierden als zelfstandige gemeente nog bestaansrecht? "De praktijk wijst uit dat kleine gemeenten het op den duur niet volhouden. Steeds meer taken worden overgeheveld naar gemeenten zonder voldoende menskracht en financiën te leveren."

Kempen