Volledig scherm
Wilma van der Rijt.

Wethouder Heeze-Leende huis-aan-huis zwartgemaakt in Reusel: Stekeblind, maar wel besturen

REUSEL-DE MIERDEN - Een brief waarin wethouder Wilma van der Rijt van Heeze-Leende wordt zwartgemaakt, werd zaterdag huis-aan-huis in Reusel-De Mierden verspreid.

De afzender is anoniem, maar één ding is duidelijk: iemand is ontevreden over CDA-wethouder Wilma van der Rijt van Heeze-Leende. En zelfs zo ontevreden dat die 'bezorgde Leendenaar' zich zaterdag de moeite getroostte om huis-aan-huis in grote delen van Reusel-De Mierden een brief te verspreiden. Daarin worden inwoners gewaarschuwd voor Van der Rijt, die na de verkiezingen een wethouderschap in Reusel-De Mierden ambieert. 'Ze luistert niet, ziet dingen op haar manier, schreeuwt tegen haar ambtenaren en besluit met B en W heikele dingen zonder de gemeenteraad', luiden de voornaamste grieven in de in gal gedoopte brief. Een kleurenfoto dient ter illustratie: een auto in een carnavalsoptocht met de slogan 'Stekeblind, maar wel besturen'.  

Quote

Door de ambtelijke organisa­tie word ik op handen gedragen

Wilma van der Rijt

Van der Rijt schrok 'heel erg', toen ze zaterdagmiddag op de hoogte werd gebracht van de brief. „Ik was compleet verrast. Ik heb een heel respectabele staat van dienst en nog nooit een motie van wantrouwen gehad. Door de ambtelijke organisatie word ik op handen gedragen."

Handjeklap

De wethouder heeft geen flauw idee wie er achter de brief zit. „Iemand die heel ontevreden is. Het openbaar bestuur is geen handjeklap meer, maar transparant. Daar hebben sommige mensen misschien moeite mee." Op Twitter koos Van der Rijt zaterdag meteen de aanval. 

Aan haar ambities verandert het niets. Van der Rijt heeft naar eigen zeggen veel steunbetuigingen ontvangen. „Deze brief zegt meer over de schrijver dan over mij. Ik weet wie ik ben en hoe anderen naar mij kijken. Iedereen in Reusel-De Mierden mag me aanspreken op mijn functioneren."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement