Volledig scherm
Toon Antonis. foto Jurriaan Balke

Wethouder Toon Antonis van Reusel legt functie neer na ophef nevenfuctie

REUSEL - Toon Antonis legt zijn functie als wethouder in Reusel-De Mierden neer. Antonis kwam in opspraak vanwege een zware nevenfunctie. Via een administratief trucje probeerde hij samen met de coalitiefracties te voorkomen dat hij daardoor gekort zou worden op zijn wethouderssalaris.
"Het is goed dat ik op dit moment terugtreed", zegt Antonis. De ophef heeft een zware wissel getrokken op zijn thuissituatie, geeft hij als reden. "Ik kies voor mijn vrouw en kinderen."

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen