Dai Dai Ntab.
Volledig scherm
Dai Dai Ntab. © ANP

Dai Dai Ntab en Kai Verbij verruilen Reggeborgh voor Jumbo-Visma

Dai Dai Ntab en Kai Verbij verhuizen van Team Reggeborgh naar Team Jumbo-Visma. De sprinters tekenen een contract voor twee jaar bij het team van coach Jac Orie.

Door Lisette van der Geest

De overstap van de twee is een aderlating voor Reggeborgh, dat eerder juist verbaasde met het aantrekken van tweevoudig olympisch kampioen Kjeld Nuis en dacht de sprinttrein flink te versterken. Nuis beschikte, evenals Verbij en Ntab, over een doorlopend contract, maar dat wordt verbroken.

Een dag na de aankondiging van Nuis ging Orie met Verbij om de tafel. Verbij, wereldkampioen op de 1000 meter in 2019, trainde sinds zijn overstap van Jong Oranje naar een commercieel team onder Gerard van Velde.

Kai Verbij
Volledig scherm
Kai Verbij © BSR Agency

Verbij (25) laat weten: ,,Afgelopen week was een hectische week waarin ik de unieke mogelijkheid heb gekregen om een keuze te maken tussen de twee topploegen in het Nederlandse schaatsen. Dat was geen gemakkelijke keuze omdat mijn huidige team erg goed voor mij is geweest de afgelopen jaren.”

“Echter sta ik op een belangrijk punt in mijn carrière en wil graag nog meer leren en winnen. Ik denk daarom dat dit de beste keuze is voor mijn persoonlijke en sportieve ontwikkeling om de stap juist nu te maken, twee jaar voor de Olympische Spelen. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Jac en mijn toekomstige ploeggenoten.”

Bij Jumbo-Visma wordt Verbij herenigd met goede vriend, concurrent en oud-ploeggenoot Thomas Krol. Naast Krol -en inmiddels ook Ntab- maakt Hein Otterspeer deel uit van het sprinterscollectief.

Ntab (25) is drievoudig Nederlands kampioen op de 500 meter. Afgelopen seizoen pakte hij bij de EK afstanden een zilveren medaille op de kortste sprintafstand, Ntab hoefde alleen de Rus Pavel Koelizjnikov voor zich te dulden. Daarnaast maakte Ntab deel uit van het team dat afgelopen seizoen in Salt Lake City de wereldtitel bemachtigde op de Team Sprint. ,,De komende twee jaar zijn erg belangrijk voor mijn carrière. Ik wil er alles aan doen om daar het maximale uit te halen”, aldus Ntab.

Bij Reggeborgh zal Nuis onder meer samenwerken met Ronald Mulder, 500 meterspecialist en winnaar van olympisch brons in Sotsji. ,,Ik vind het geweldig dat we na Dai Dai ook Kai aan onze ploeg hebben weten te binden”, reageert coach Orie enthousiast. ,,Samen met Hein (Otterspeer, red.), Thomas (Krol, red.) en Dai Dai beschikken we ook volgend seizoen weer over een ijzersterke sprinttak, waarmee we op zowel nationaal als internationaal niveau kunnen meestrijden om de prijzen.”

Team Reggeborgh nam eerder al afscheid van Jutta Leerdam en Koen Verweij.