Femke Kok is wereldkampioen.
Volledig scherm
PREMIUM
Femke Kok is wereldkampioen. © Pro Shots / Erik Pasman

Friezin Femke Kok stunt in ‘tweede thuis’ met wereldtitel op 500 meter: ‘Thialf gaf me extra energie’

WK afstandenNooit had Nederland een wereldkampioene op de 500 meter. Tot 3 maart 2023. Femke Kok vulde het laatste WK-hiaat op de erelijst van schaatsland Nederland. ,,Ik had een droom om wereldkampioen te worden in Heerenveen. Vandaag kwam die combinatie uit.”

 1. Davide Ghiotto imponeert met wereldtitel op tien kilometer, zilver Jorrit Bergsma, geen medaille Patrick Roest na ineenstorting

  Davide Ghiotto imponeert met wereldti­tel op tien kilometer, zilver Jorrit Bergsma, geen medaille Patrick Roest na ineenstor­ting

  Davide Ghiotto heeft met een indrukwekkend optreden in Thialf de wereldtitel op de tien kilometer gepakt. De 29-jarige Italiaan snelde op het ijs in Heerenveen naar een tijd van 12.41,35. Jorrit Bergsma ging met de zilveren medaille aan de haal, al was dat op grote afstand van Ghiotto: 12.55,64. Patrick Roest stortte in de slotrondes in en werd vierde. Het brons was voor Ted-Jan Bloemen.
  Heerenveen
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 3. Drama Oranje-vrouwen: diskwalificatie na baanrecord om blote enkel Joy Beune, mannen pakken goud
  WK afstanden

  Drama Oran­je-vrou­wen: diskwalifi­ca­tie na baanrecord om blote enkel Joy Beune, mannen pakken goud

  Joy Beune, Irene Schouten en Marijke Groenewoud leken op het WK Afstanden in Heerenveen voor een stunt te zorgen door goud te pakken op de ploegenachtervolging. De Nederlandse vrouwen waren in een baanrecord met afstand de snelste, maar werden gediskwalificeerd door een zichtbare enkel van Joy Beune. De mannen kroonden zich even later na een spectaculaire ontknoping wél tot wereldkampioen.