Schaatser Joep Wennemars uit Dalfsen gaat dit weekeinde voor een ticket voor de WK afstanden.
Volledig scherm
PREMIUM
Schaatser Joep Wennemars uit Dalfsen gaat dit weekeinde voor een ticket voor de WK afstanden. © Vincent Jannink

Hoe Joep Wennemars (20) in korte tijd uit de schaduw trad van vader Erben: ‘Je moet hard voor jezelf zijn’

In zijn eerste seizoen als senior plaatste schaatser Joep Wennemars zich meteen voor de wereldbeker en haalde hij het podium. Dit weekeinde gaat de 20-jarige Dalfsenaar voor een ticket voor de WK afstanden. Hoe de zoon van Erben in nog geen jaar tijd uit de schaduw trad van zijn vader. ,,Je moet er altijd in blijven geloven.”

0 reacties

 1. Oppermachtige Jutta Leerdam voor tweede keer wereldkampioene op 1000 meter, zilver Antoinette Rijpma-de Jong
  Met video

  Oppermach­ti­ge Jutta Leerdam voor tweede keer wereldkam­pi­oe­ne op 1000 meter, zilver Antoinette Rijpma-de Jong

  Jutta Leerdam heeft op imponerende wijze de gouden medaille gepakt op de 1000 meter bij de WK afstanden in Thialf. De 24-jarige Nederlandse was met een tijd van 1.13,03 afstand de snelste voor eigen publiek en greep, na 2020, haar tweede wereldtitel op de kilometer. Antoinette Rijpma-de Jong, ploeggenote van Leerdam bij Jumbo-Visma, greep het zilver in 1.14,26.
  Heerenveen
 2. Oranje boven op 500 meter: oppermachtige Xandra Velzeboer prolongeert wereldtitel voor Suzanne Schulting en Selma Poutsma
  WK Shorttrack

  Oranje boven op 500 meter: oppermach­ti­ge Xandra Velzeboer prolon­geert wereldti­tel voor Suzanne Schulting en Selma Poutsma

  Xandra Velzeboer heeft haar wereldtitel op de 500 meter geprolongeerd op de WK shorttrack in Seoel. Ze was de hele dag al oppermachtig op die afstand en in de finale eindigde ze ruim voor haar twee landgenoten. Suzanne Schulting pakte zilver, Selma Poutsma brons. Bij de mannen was er ook succes: Jens van 't Wout pakte met brons zijn eerste individuele WK-medaille.