Het Nederlandse team juicht na het winnen in de finale 3000 meter relay tijdens de slotdag van de wereldkampioenschappen shorttrack in de ijshal van Sportboulevard Dordrecht.
Volledig scherm
Het Nederlandse team juicht na het winnen in de finale 3000 meter relay tijdens de slotdag van de wereldkampioenschappen shorttrack in de ijshal van Sportboulevard Dordrecht. © ANP

Schulting sluit perfect WK af met uniek goud op relay, ook winst mannenploeg

WK shorttrackSuzanne Schulting heeft op de WK shorttrack in Dordrecht de kroon op het werk gezet door met Nederland goud te winnen op de relay. De wereldkampioene, die dit weekend alle onderdelen won, maakte als slotrijdster het werk van haar ploeggenoten af. Ook de mannenploeg veroverde de wereldtitel op relay.

  1. KNSB ziet geslaagde bubbel als blauwdruk voor andere toernooien: ‘Hebben iets heel bijzonders gedaan’

    KNSB ziet geslaagde bubbel als blauwdruk voor andere toernooien: ‘Hebben iets heel bijzonders gedaan’

    Het leek een vrijwel ‘onmogelijke’ missie in de huidige coronapandemie, maar het is de Nederlandse schaatsbond KNSB toch gelukt: een internationale schaatsbubbel in Friesland creëren die vrijwel zonder incidenten ruim een maand in stand bleef. ,,Ik ben echt verschrikkelijk trots wat we hier met alle mensen van House of Sports, KNSB en niet te vergeten Thialf hebben neergezet”, liet technisch directeur Remy de Wit van de Nederlandse schaatsbond KNSB voldaan weten.