Sven Kramer.
Volledig scherm
Sven Kramer. © BSR Agency

Sven Kramer aangereden, paar dagen na ongeluk van vader Yep

KnieblessureEnkele dagen na het ongeluk van zijn vader Yep is schaatser Sven Kramer in het Duitse Inzell aangereden door een auto. De negenvoudig wereldkampioen allround heeft daarbij een knieblessure opgelopen.

,,Ik heb vooral last van mijn knie”, zei Kramer, die morgen naar huis vliegt voor nader onderzoek. Maandag wordt de kwetsuur verder onderzocht met onder andere een MRI-scan. ,,Het is op dit moment afwachten wat de gevolgen zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Daar valt nu weinig over te zeggen.”

Kramer werd aangereden door een auto die uit een uitrit kwam en de drievoudig olympisch kampioen geen voorrang gaf. Team Jumbo-Visma verblijft momenteel in Inzell om zich voor te bereiden op het nieuwe schaatsjaar, dat op 1 november wordt geopend met het World Cup Kwalificatietoernooi in Thialf.

Ongeval vader Yep

Het nieuws van de aanrijding van Sven Kramer is opvallend, omdat gisteren bekend werd dat zijn vader Yep woensdag met de racefiets op een stadsbus is geknald. Kramer senior was na dit ongeval niet aanspreekbaar, en is dan ook naar het ziekenhuis afgevoerd.

Yep Kramer heeft bij het ongeluk nekletsel opgelopen en verblijft nog altijd in het ziekenhuis, maar de voormalig topschaatser maakt het volgens de familie inmiddels stukken beter. Binnen enkele dagen mag hij naar huis.