Sven Kramer.
Volledig scherm
Sven Kramer. © ANP

Sven Kramer kondigt afscheid aan: ‘Ik ben niet bang voor het beruchte zwarte gat’

De Olympische Winterpelen in februari zijn het laatste sportieve kunstje van Sven Kramer. Daarna volgt een groots afscheid in het Olympisch Stadion en een nieuwe carrière: hij krijgt een managementrol binnen Jumbo-Visma, vertelt hij in een interview met fietsmagazine Bicycling.

1 reactie

 • J. Verheijden

  2 jaar geleden
  Hij kiest er op het juiste moment voor om te stoppen. Aan iedere carrière komt een eind. Ik heb altijd met groot enthousiasme bij de TV naar zijn geweldige prestaties gekeken waarvoor ik hem dankbaar ben. Eén van de beste schaatsers ooit stopt ermee. Ik wens hem veel succes met zijn nieuwe carrière.
 1. Sjinkie Knegt wéér kritisch op bondscoach Niels Kerstholt na mislukte aflossing: ‘Als er geen plan is, kan je ook niks uitvoeren’
  Wk shorttrack

  Sjinkie Knegt wéér kritisch op bondscoach Niels Kerstholt na mislukte aflossing: ‘Als er geen plan is, kan je ook niks uitvoeren’

  Voor de shorttrackers is de aflossing geëindigd met een deceptie in de halve finale. Na veel positiewisselingen en een communicatiefout bij de Nederlandse ploeg eindigden Itzhak de Laat, Jens van ‘t Wout, Sjinkie Knegt en Friso Emons als derde, achter Canada en China. Knegt was na afloop zeer kritisch, ook wederom op bondscoach Niels Kerstholt.