Volledig scherm
Elisabeth Andersen © Nationaal Archief/ Jac. de Nijs / Anefo

Actrice Elisabeth Andersen overleden (98)

De Nederlandse actrice Elisabeth Andersen is vandaag op 98-jarige leeftijd overleden. Andersen stond 60 jaar lang op het Nederlandse toneel.

,,Andersen is in haar woonhuis in Haarlem rustig en tevreden gestorven", luidt het persbericht dat vandaag naar buiten is gebracht. De actrice wordt maandag 8 oktober begraven op de begraafplaats Westerveld te Driehuis.

Net na de oorlog nam Andersens carrière een grote vlucht toen ze werd ontdekt door Cees Laseur. Hij was haar grote leermeester. Bij de Haagse Comedie speelde ze onder zijn regie onder andere Perpetua in Venus Bespied en Ophelia in Shakespeares Hamlet onder de laatste regie van Eduard Verkade.

Andersen was Officier in de Orde van Oranje Nassau en ontving in 1958, 1966 en 1984 de belangrijkste jaarlijkse toneelprijs, de Theo d'Or.

  1. Seksschandaal brengt Scientology en Tom Cruise in verlegenheid

    Seksschan­daal brengt Scientolo­gy en Tom Cruise in verlegen­heid

    Een seksschandaal rond de That ‘70s Show-acteur Danny Masterson (43) doet de Church of Scientology wankelen. Tijdens een rechtszaak hebben vier jonge vrouwen de controversiële kerk ervan beschuldigd verkrachtingen, seksuele aanvallen, mensenhandel en intimidatie onder de mat te vegen. Volgens sekteleden dreigt de hele situatie ook te ontploffen in het gezicht van Tom Cruise (57), het beroemdste lid én uithangbord van Scientology.