Volledig scherm
Elisabeth Andersen © Nationaal Archief/ Jac. de Nijs / Anefo

Actrice Elisabeth Andersen overleden (98)

De Nederlandse actrice Elisabeth Andersen is vandaag op 98-jarige leeftijd overleden. Andersen stond 60 jaar lang op het Nederlandse toneel.

,,Andersen is in haar woonhuis in Haarlem rustig en tevreden gestorven", luidt het persbericht dat vandaag naar buiten is gebracht. De actrice wordt maandag 8 oktober begraven op de begraafplaats Westerveld te Driehuis.

Net na de oorlog nam Andersens carrière een grote vlucht toen ze werd ontdekt door Cees Laseur. Hij was haar grote leermeester. Bij de Haagse Comedie speelde ze onder zijn regie onder andere Perpetua in Venus Bespied en Ophelia in Shakespeares Hamlet onder de laatste regie van Eduard Verkade.

Andersen was Officier in de Orde van Oranje Nassau en ontving in 1958, 1966 en 1984 de belangrijkste jaarlijkse toneelprijs, de Theo d'Or.

  1. Internationale reacties op Duncans Arcade: ‘Supermooie vocalen én prachtige billen’
    video

    Internatio­na­le reacties op Duncans Arcade: ‘Supermooie vocalen én prachtige billen’

    Eurovisie Songfestival-deelnemer Duncan Laurence (24) wordt door internationale bookmakers al ruim twee weken getipt als winnaar van het liedjesfestijn, in mei in de Israëlische stad Tel Aviv. Zijn intieme ballade Arcade valt ook in de smaak bij verstokte fans van het festival. Op YouTube staan tientallen, vooral buitenlandse reactievideo’s, waarin de Nederlandse inzending de hemel in wordt geprezen.