Volledig scherm
© Amy Harris/Invision/AP

Alanis Morissette viert Jagged Little Pill-jubileum in Ziggo Dome

Alanis Morissette vult dit najaar voor het eerst de Ziggo Dome. De Canadese zangeres geeft op 6 oktober een concert in de Amsterdamse poptempel. Dat heeft organisator MOJO aangekondigd.

De show is onderdeel van het Europese deel van haar tour waarmee ze de 25ste verjaardag van haar iconische album Jagged Little Pill viert. Dankzij die plaat, waarop hits als Ironic en You Oughta Know staan, brak Alanis wereldwijd door. Van het album gingen wereldwijd 33 miljoen exemplaren over de toonbank en leverde Alanis ook nog eens een Grammy op.

Dit voorjaar brengt Alanis voor het eerst in acht jaar een nieuw album uit. De release van Such Pretty Forks In The Road staat gepland voor 1 mei.

De kaartverkoop voor het concert in Amsterdam begint volgende week vrijdag. Maandag is de zangeres ook al in Amsterdam. Dan staat ze in een uitverkocht Carré met een akoestische uitvoering van Jagged Little Pill.

  1. Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit heeft vandaag misschien wel voor de grootste uitdaging ooit in zijn leven gestaan: hij liet zijn 8-jarige dochter Lola zijn lokken knippen. Dat ging niet zonder slag of stoot, Smit werd in zijn nek én oor geknipt, tot aan bloedens toe. Ruim 24.000 mensen (een record voor Smit) schakelden in voor het tafereel dat live te volgen was op het Instagram-acount van Smit. ,,Ik zit helemaal met klamme handen hier’’, riep zijn vrouw Nicolette van Dam het meermaals uit in de livestream.