Volledig scherm
Albert Verlinde. © ANP Kippa

Albert Verlinde nieuwe voorzitter Songfestival-kandidaat Maastricht

MECC Maastricht, naast Ahoy Rotterdam de andere kandidaat om volgend jaar het songfestival te organiseren, heeft een nieuwe voorzitter: Albert Verlinde. De show-kenner was al commissaris bij MECC Maastricht sinds 1 september 2018 en volgt nu Jan Lamkin op die in het voorjaar is afgetreden.

Het MECC, Het Maastrichts Expositie en Congres Centrum, is verheugd dat Verlinde deze rol op zich wil nemen, zeggen ze in een reactie. ,,MECC Maastricht is een succesvolle onderneming met een groeiende portefeuille en staat aan de vooravond van een bijzondere periode’’.  Hiermee doelen ze op hun kandidaatschap voor het Songfestival.

Albert Verlinde is sinds 2015 Algemeen Directeur van Stage Entertainment Nederland. Afgelopen jaar presenteerde hij de niet-succesvolle showbizz-rubriek 6-Inside die inmiddels van de zender is gehaald.

Verlinde heeft een band met Maastricht. Tijdens zijn relatie met Onno Hoes, de voormalige burgemeester van Maastricht, woonde hij deels in de Limburgse stad. 

Maastricht is samen met Rotterdam nog als enige over als kandidaat voor het Eurovisie Songfestival, dat volgend jaar in Nederland wordt georganiseerd. Maastricht geldt opeens – tot Randstedelijke verrassing – als topfavoriet.

  1. Presentatrice maakt prins George (6) belachelijk vanwege balletlessen, kijkers woest

    Presenta­tri­ce maakt prins George (6) belache­lijk vanwege balletles­sen, kijkers woest

    Good Morning America-presentatrice Lara Spencer (50) heeft zich de woede van duizenden kijkers op de hals gehaald na het publiekelijk belachelijk maken van prins George, de derde in lijn voor de Britse troonopvolging. Spencer barstte gisteravond in lachen uit toen ze onthulde dat de 6-jarige zoon van William en Kate Middleton balletlessen gaat volgen. ,,Jongetjes uitlachen omdat ze dansen, dat is zo triest!”
  2. Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

    Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

    Het is intussen één van MTV’s meest iconische momenten. Kanye West liet zich in 2009 tijdens de uitreiking van de Video Music Awards (VMA’s) niet bepaald van zijn beste kant zien. De zanger - die bekend staat om zijn grootspraak en arrogante houding - bestormde tijdens de speech van Taylor Swift het podium en schreeuwde dat volgens hem de verkeerde artieste de trofee gewonnen had. Nu, tien jaar na het bewuste moment, komt eindelijk aan het licht wat er zich daarna afspeelde.