Volledig scherm
© ANP Kippa

Albert Verlinde trekt boze woorden over Wendy van Dijk terug

Vierentwintig uur na zijn kritiek op Wendy van Dijk heeft Albert Verlinde alweer zijn excuses aangeboden. In de uitzending van 6 Inside stak Albert zijn walging over het feit dat de nieuwbakken SBS 6-presentatrice zichzelf opwierp als presentatrice van het Eurovisie Songfestival gisteren niet onder stoelen of banken.

,,Ik heb de naam van mijn lieve vriendje en collega Martijn Krabbé al een paar keer horen vallen, als misschien een goede host voor het Eurovisie Songfestival”, begon ze onschuldig in het filmpje waarin haar gevraagd werd wie het liedjesfestijn in Nederland zou moeten presenteren. ,,En dan denk ik: ja, daar hoor ik dan wél naast! Ik bedoel, we hebben Idols samen gepresenteerd, X FACTOR en The Voice. Wij zijn wel een goed setje. Dus ik zou zeggen: Martijn en ik!”

 ,,Nou, ik vind dit wel bijna impertinent, eerlijk gezegd. Ja, serieus, ik had dit nog niet gezien. Wendy, je bent een schat, maar ik vind dit best wel wat”, reageerde Albert vervolgens geschrokken tijdens de uitzending van 6 Inside. Hij deed er zelfs nog een schepje bovenop: ,,Nee, ik schrik er echt van. Je gaat toch niet zélf roepen: dat moet ik doen?”

Wendy, naast ‘lief vriendje‘ Martijn Krabbé.
Volledig scherm
Wendy, naast ‘lief vriendje‘ Martijn Krabbé. © ANP

Uiteindelijk moest Verlinde vanavond toegeven dat er een fout is gemaakt in de montage van 6 Inside en dat Wendy reageerde op een andere vraag dan aan de rest was gesteld. Terwijl de meeste sterren werd gevraagd wie zij het meest geschikt vonden om het Eurovisie Songfestival te presenteren voor Nederland, was volgens Albert aan Wendy juist gevraagd waarom ze dacht dat ze zélf geschikt zou zijn.

Albert moest dan ook flink door het stof en kon niets anders doen dan sorry zeggen. ,,Je hebt de hele dag rotopmerkingen gehad. Excuses, ook namens de gehele redactie’’, zegt hij.