Vlaggen met het logo van het Amsterdam Dance Event (ADE) op het Rembrandtplein.
Volledig scherm
Vlaggen met het logo van het Amsterdam Dance Event (ADE) op het Rembrandtplein. © ANP

Amsterdam maakt zich op voor 375.000 Dance Event bezoekers

ADEAmsterdam Dance Event, de 22e editie al, werd gisteren officieel geopend, maar is vandaag écht begonnen. Amsterdam verwacht meer dan 375.000 bezoekers, die ruim 160 verschillende locaties zullen aandoen. In de stad is van hele grote drukte nog geen sprake, behalve dan misschien bij de Martin Garrix-fanshop. 

 1. Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event
  ADE

  Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event

  Amsterdam Dance Event, dat vandaag van start is gegaan en 375.000 bezoekers verwacht, is zó veel meer dan een nachtje 'raven' in de Amsterdam Arena. Je kan dansen in een hijskraan, met slechts veertig man getuige zijn van een wereldberoemde dj in een piepklein keldertje, of de hele nacht doorhalen in een soort omgebouwde huiskamer in Amsterdam-Noord. Ga je liever borrelen in een oude mannensauna, ooit opgericht zodat homo’s een plek hadden om af te spreken? Het kan allemaal. Tien bijzondere ADE-locaties, om te zorgen dat je niet in de massa verdwijnt.
 2. Actrice Anne Heche (53) overleden, ex-vriendin Ellen DeGeneres spreekt van ‘verdrietige dag’

  Actrice Anne Heche (53) overleden, ex-vrien­din Ellen DeGeneres spreekt van ‘verdrieti­ge dag’

  De Amerikaanse actrice Anne Heche is overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie van Heche, die vorige week bij een auto-ongeluk ernstige hersenschade opliep en in coma lag, vrijdag laten weten. Heche werd 53 jaar. Omdat zij hersendood is verklaard, is zij wettelijk gezien gestorven. De actrice ligt nog wel aan de beademing. Dit omdat haar familieleden momenteel uitzoeken of haar organen nog levensvatbaar zijn en kunnen worden gedoneerd.