Volledig scherm
Angela Groothuizen © ANP

Angela Groothuizen blijft RTL trouw: nieuw contract voor twee jaar

Angela Groothuizen (59) is ook de komende twee jaar te zien bij RTL. Ze tekende vandaag een nieuw contract. Nieuws over nieuwe contracten bij RTL is de laatste tijd zeldzaam, aangezien allerlei grote namen vertrekken naar het SBS van John de Mol.

Groothuizen, die bekend werd als zangeres in de meidengroep Dolly Dots, trekt momenteel elke zaterdag ruim een miljoen kijkers als jurylid bij Holland’s Got Talent. Ze werkt daarnaast ook aan nieuwe formats. Later dit jaar is Angela, eerder het gezicht van de Weight Watchers, ook te zien in een nieuw seizoen van de afvalshow Obese.

Dat programma werd tot nu toe gepresenteerd door Wendy van Dijk, die later dit jaar naar SBS6 verkast. John de Mol haalde de afgelopen maanden talloze sterren weg bij RTL, onder wie Gordon en het trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Zijn grootste troef is zijn zus Linda de Mol, nu nog het kijkcijferkanon van RTL met programma’s als Miljoenenjacht.

Er is niet alleen maar leegloop bij het bedrijf, want voormalig NPO-gezichten Paul de Leeuw en Caroline Tensen verbonden zich het afgelopen jaar juist aan de zender. Een contract voor Patty Brard ging onlangs op het laatste moment niet door.

Volledig scherm
Angela met RTL-baas Sven Sauvé © RTL
  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Arda Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’