Oud-topschaatsster Annouk van der Weijden (links) met dochter Muk en oud-topvoetbalster Anouk Hoogendijk met zoon Sonny.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-topschaatsster Annouk van der Weijden (links) met dochter Muk en oud-topvoetbalster Anouk Hoogendijk met zoon Sonny. © Marnix Schmidt

Anouk Hoogendijk en Annouk van der Weijden over ouderschap: ‘Alles ging mis bij bevalling’

De voornamen, de afkomst uit het Groene Hart en hun rijke topsportcarrières; generatiegenoten Anouk Hoogendijk (35) en Annouk van der Weijden (34) hadden al vele raakvlakken. Met het kersverse moederschap is daar voor beide blondines wederom een gedeelde levenservaring bijgekomen. Openhartig vertellen zij over de weg van topsporter naar het ouderschap. ,,Ik dacht tijdens de bevalling: ik word de eerste vrouw ter wereld waarvan het kind blijft zitten.”

  1. Nikolai en Chantal uit Married at First Sight: ‘Ons geheim? Aan een huwelijk moet je werken’

    Nikolai en Chantal uit Married at First Sight: ‘Ons geheim? Aan een huwelijk moet je werken’

    In Married At First Sight stappen stellen die elkaar nog nooit hebben gezien in het huwelijksbootje, om vervolgens nog lang en gelukkig aan de kersverse verbintenis te werken. Op die manier je relatie starten is niet voor iedereen weggelegd, getuige het feit dat van de afgelopen vijf seizoen nog maar twee koppels samen zijn: Bram en Patty uit seizoen 1 en Chantal en Nikolai uit het tweede reeks. ,,Ons geheim? Dat hebben we niet. Aan een relatie moet je gewoon werken, anders komt er niets van terecht.”