Arjen Lubach
Volledig scherm
Arjen Lubach © ANP Kippa

Arjen Lubach maakt recorduitzending op zolderkamer

Arjen Lubach verbreekt opnieuw zijn eigen kijkcijferrecord. Naar Zondag met Lubach keken zondagavond meer dan twee miljoen mensen, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het is voor het eerst dat het satirische programma de grens van twee miljoen kijkers passeert. Het record stond hiervoor op ruim 1,9 miljoen, dat werd vorige maand behaald. De eerste aflevering van het laatste seizoen van Homeland, voor Lubach uitgezonden op NPO 3, wist een stuk minder belangstellenden te trekken. Slechts 271.000 mensen stemden daar op af.

Lubach laat op Instagram weten dat het maken van zijn recorduitzending niet zonder slag of stoot ging. ,,Omdat de stroom in onze montageruimte was uitgevallen moesten we met gepaste afstand verhuizen naar mijn zolder thuis. Later die avond zouden er twee miljoen mensen kijken naar iets dat op mijn zoldertje was geedit. Dat vond ik een grappig idee. Nu ga ik even twee dagen slapen.” 

Zondag met Lubach was het derde best bekeken programma van de dag. Alleen Boer zoekt vrouw (ruim 3,4 miljoen kijkers) en het NOS Journaal van 20.00 uur (ruim 2,9 miljoen kijkers) werden beter bekeken. De BZV-kijker zag een weinig romantische aflevering

Beluister hier onze Media Podcast:

  1. Ryanne van Dorst oogst lof na Gevaarlijkste Wegen met timide Famke Louise

    Ryanne van Dorst oogst lof na Gevaarlijk­ste Wegen met timide Famke Louise

    Een groter contrast qua persoonlijkheden heeft er waarschijnlijk nog nooit in de auto gezeten bij het programma Gevaarlijkste Wegen van de Wereld. Een opvallend timide Famke Louise nam tijdens een roadtrip door Rwanda plaats naast de uitgesproken Ryanne van Dorst. Het grote verschil in karakters zorgde ook voor reuring online, het reisprogramma was zelfs even trending topic op Twitter. ‘Kunnen we Ryanne niet de standaard bijrijder van Gevaarlijkste Wegen maken?’