Armin van Buuren achter de draaitafels.
Volledig scherm
Armin van Buuren achter de draaitafels. © ANP

Armin van Buuren start onlinecursus produceren: ‘Er komt zoveel op je af’

Ze kunnen niet naar festivals of clubs en zouden eigenlijk best zelf muziek willen produceren. Danceliefhebbers weten vaak niet hoe ze dat moeten aanpakken. Dj Armin van Buuren biedt de nieuwkomers in deze coronacrisis de helpende hand.

Armada University, één van de platforms van de dj/producer, start een online beginnerscursus, in samenwerking met FaderPro.com en muzieksoftwarebedrijf Ableton. Ze zoomen in op de allereerste stappen van het produceren van elektronische muziek.

Voor de cursus Getting Started with Electronic Music Production neemt producer Rodg, Armada University-docent, de cursisten bij de hand: van de technische kant van Ableton Live, de geluidsbewerking naar het opbouwen van tracks en het creëren van melodieën en sounds. Armin van Buuren weet als geen ander hoe lastig het is. ,,Op mijn social media krijg ik regelmatig berichtjes van fans die dolgraag zelf muziek zouden willen maken, maar eigenlijk niet zo goed weten waar ze moeten beginnen”, zegt de top dj. 

,,Zowel mijn collega producers als ik weten als geen ander dat die eerste stappen het moeilijkst zijn. Alles is nieuw en er komt opeens enorm veel op je af. Ik vind het dan ook supergaaf om te zien dat we met Armada deze beginnerscursus hebben uitgebracht. Hierdoor kan iedereen - jong en oud - binnen de kortste keren zelf muziek produceren. Ik kan niet wachten om te horen wat ze voor ons in petto hebben.”

De coronacrisis hakt erin bij veel dj’s, die opeens niet meer kunnen reizen en touren en dus veel optredens gecanceld zien. In de dancescene wordt de aandacht daardoor verlegd naar livestreamen en produceren.

Meer info vind je hier.

Dj/producer en docent Rodg
Volledig scherm
Dj/producer en docent Rodg © Armada