Koning Willem-Alexander draagt sinds de zomer een baard
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander draagt sinds de zomer een baard © ANP

Bas stuurt baardolie naar Willem-Alexander en krijgt koninklijke reactie

Koning Willem-Alexander heeft in een brief zijn waardering uitgesproken richting medebaarddrager Bas Pisa, die hem een setje verzorgingsproducten had gestuurd om zijn nieuwe gezichtsbeharing goed verzorgd te houden. Pisa is maar wat blij met de vorstelijke reactie.

Bas Pisa
Volledig scherm
Bas Pisa © Facebook

Bas Pisa uit Heerhugowaard draagt al een tijd met veel plezier een flinke baard en maakt zijn eigen baardproducten. Hij was aangenaam verrast met de nieuwe, ongeschoren look van de koning. ,,Het begon als grap. Klanten zeiden: moet je hem niet een setje producten opsturen? Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben uit gaan zoeken hoe je zoiets het best kunt opsturen.”

Uiteindelijk vond hij een adres en stuurde hij een brief over zijn bedrijf, met daarbij een pakketje baardolie. Want ja, doceert Pisa - al hoeft de baarddrager niet meer dagelijks in de weer met een mesje, scheerschuim en aftershave, ook die stugge haren hebben verzorging nodig. ,,Olie voedt de huid, ruikt lekker en zorgt ervoor dat de baard wat minder kriebelt. Máxima heeft er ook baat bij”, vertelt hij lachend.

Pisa had eigenlijk niet verwacht dat hij een reactie zou krijgen op zijn presentje. ,,Ik las ergens dat ze wel drieduizend brieven per jaar ontvangen, dus ik was verbaasd dat ik een reactie heb gekregen. Heel leuk zo’n koninklijke brief”, zegt hij. In de brief, ondertekend door de persoonlijk assistent van het koningspaar, wordt hij hartelijk bedankt voor de ‘vriendelijke geste’. ‘De toezending van enkele verzorgingsproducten wordt zeer gewaardeerd’, staat er.

Of Willem-Alexander de handgemaakte olie daadwerkelijk gebruikt, zal Pisa waarschijnlijk nooit weten. ,,Ook mensen die iets kwaads in de zin hebben kunnen zomaar iets sturen, dus of hij het echt zelf in handen krijgt, vraag ik me af. Tenzij ik ineens een bestelling in mijn webshop krijg op naam van W. A. van Buren”, zegt hij met een knipoog naar de schuilnaam die de toenmalige prins gebruikte bij zijn deelname aan de Elfstedentocht in 1986.

De brief van het koninklijk huis
Volledig scherm
De brief van het koninklijk huis © Bas Pisa

Kijk De Ochtend Show to go over de baard van Willem-Alexander: