Bert Plagman in DWWD.
Volledig scherm
Bert Plagman in DWWD. © DWDD

Bert ‘Tommie’ Plagman ontroert met ode aan Aart Staartjes in DWDD

VideoBert Plagman heeft vanavond in De Wereld Draait Door zowel het publiek als de kijker thuis weten te ontroeren met een eerbetoon aan Aart Staartjes. De stemacteur was goed bevriend met Staartjes, die gisteren op 81-jarige leeftijd overleed aan de verwondingen van een verkeersongeval. ‘Dikke tranen bij Dood zijn duurt zo lang’, schrijven diverse kijkers op sociale media.

Plagman schoof vanavond aan bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel om zijn beste vriend en Sesamstraat-collega Staartjes te eren. Plagman, die zelf de rol van Tommie vertolkte in de kinderserie, haalde herinneringen op over wat hij zoal met Staartjes had meegemaakt. Zo bekende hij vaak met tranen in zijn ogen te hebben geluisterd naar nummers van ‘Meneer Aart’.

De stemacteur wilde ook nog iets speciaals doen om zijn goede vriend te eren. Daarom zong hij het lied Dood zijn duurt zo lang, een nummer dat erg geliefd was bij Staartjes en ook in Sesamstraat te horen was. Plagman wist met zijn eerbetoon aan Staartjes zowel het publiek als de kijker thuis te raken.

‘Keihard snikken bij het liedje van Bert (Tommie) over de dood’ en ‘Poeh hé, tranen in mijn ogen. Wat een mooi eerbetoon door Bert Plagman’, is een greep uit de reacties.

Staartjes overleed gisteren aan de gevolgen van het verkeersongeval dat op vrijdag plaatsvond. Het onderzoek naar de botsing in Leeuwarden is afgerond. Collega’s en BN’ers reageerden verslagen op de dood van de acteur. ‘Hij ís Sesamstraat’, zei Hakim Traïdia.

DeWereldDraaitDoor on Twitter

Aart Staartjes is op 81-jarige leeftijd overleden. We gedenken de ongekroonde koning van de Nederlandse kindertelevisie met Henny Vrienten, Renée Menschaar (Pino) en Bert Plagman (Tommie). Bert zong 'Dood zijn duurt zo lang' #DWDD Hele gesprek https://t.co/7tO5E1bqMV https://t.co/Mw2anzIp0a

Michiel Grevers on Twitter

Nu al de meest emotionele uitzending van het jaar.. #dwdd

Monique van Zeijl on Twitter

Dikke tranen bij "Dood zijn duurt zo lang...." rust zacht lieve Aart. #dwdd

Eva on Twitter

dwdd keihard snikken bij het liedje van Bert (Tommie) over de dood. Gvd. Poe hé.

Jan Geerling on Twitter

Even volschieten bij een prachtig eerbetoon aan Aart Staatjes. Het #Sesamstraat liedje Dood zijn duurt zo Lang, prachtig uitgevoerd door Bert Plagman. #dwdd

Elisabeth on Twitter

Zo ontroerend 'dood zijn duurt zo lang' gezongen door Bert Plagman (Tommie). #dwdd Even helemaal stil...........Dag Aart.

Paulus on Twitter

AartStaartjes loopt weg en in de huiskamers komen er tranen voor terug #dwdd

Merel Morre on Twitter

Tranen in m'n ogen dankzij Willem, Harry, Bert en natuurlijk Tommie. #dwdd #AartStaartjes

Trijneke Stuit on Twitter

Geroerd door het lied dat Bert Plagman, Tommie uit Sesamstraat zingt ten afscheid van zijn vriend #AartStaartjes Ik was als kind verliefd Tommie en wilde dolgraag op vakantie naar Sesamstraat. #DWDD

Marco on Twitter

Poeh hé, tranen in mijn ogen. Wat een mooi eerbetoon door Bert Plagman #doodzijnduurtzolang #aartstaartjes #dwdd

  1. Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit heeft vandaag misschien wel voor de grootste uitdaging ooit in zijn leven gestaan: hij liet zijn 8-jarige dochter Lola zijn lokken knippen. Dat ging niet zonder slag of stoot, Smit werd in zijn nek én oor geknipt, tot aan bloedens toe. Ruim 24.000 mensen (een record voor Smit) schakelden in voor het tafereel dat live te volgen was op het Instagram-acount van Smit. ,,Ik zit helemaal met klamme handen hier’’, riep zijn vrouw Nicolette van Dam het meermaals uit in de livestream.